ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

    Τα Τμήματα Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου απευθύνονται στους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου που επιθυμούν μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων την εισαγωγή τους σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

    Το House Of Art είναι ένας μοναδικός χώρος, εξοπλισμένος με σχεδιαστήρια και καβαλέτα, ειδικά και απαραίτητα εργαλεία για την διδασκαλία και εμπέδωση του Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου. Η πολύχρονη εμπειρία, η εξειδίκευση και η ενδελεχής γνώση του αντικειμένου έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τους μαθητές μας, στη διάρκεια των ετών.

Γραμμικό Σχέδιο
Γραμμικό Σχέδιο

   Το Γραμμικό Σχέδιο αφορά στην αποτύπωση με γεωμετρική μορφή και με τα κατάλληλα όργανα σχεδίασης κατόψεων, τομών και όψεων κτιρίων.

   Οι μαθητές διδάσκονται την χρήση των οργάνων σχεδίασης, τα είδη των γραμμών, την κλίμακα, την τοποθέτηση των σχεδίων στην σχεδιαστική επιφάνεια, την σχεδίαση γραμμάτων, την σχεδίαση λιθοδομών, πλακοστρώσεων, διαγραμμίσεων, τις αρχιτεκτονικές ενδείξεις σχεδίων κλπ.

Ελεύθερο Σχέδιο
Ελεύθερο Σχέδιο

   Το Ελεύθερο Σχέδιο αφορά στην αναπαράσταση με μολύβι και ελεύθερο χέρι, δηλαδή χωρίς όργανα σχεδίασης, μιας σύνθεσης καθημερινών αντικειμένων. Οι μαθητές αντιγράφουν τα αντικείμενα τόσο ως προς το περίγραμμα, όσο και την τονικότητα και την υφή τους.

   Στα Τμήματα Ελεύθερου Σχεδίου οι μαθητές διδάσκονται την χρήση της βελόνας μετρήματος, τις αναλογίες, την προοπτική, την ιεράρχηση των τονικών αξιών, την απόδοση διαφόρων υφών και υλικών, την απόδοση του όγκου και της ατμόσφαιρας της σύνθεσης, την τοποθέτηση της σύνθεσης στην σχεδιαστική επιφάνεια.

    Τα Τμήματα απευθύνονται στους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου που επιθυμούν μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων την εισαγωγή τους στις εξής σχολές:

Α.Ε.Ι.

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΕΜΠ, Αθήνα

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ξάνθη

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

T.Ε.Ι.

Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων,  Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Τμήμα Γραφιστικής,Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, Τ.Ε.Ι. Αθήνας

    Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές καλέστε μας στα τηλέφωνα 2461100818 και 6979759155
ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.