ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Για να πάρετε μέρος στον Διαγωνισμό:

• Κάντε like sτην επίσημη σελίδα του House of Art στο Facebook.

• Κάντε share τον Διαγωνισμό.
• Για να κερδίσετε τον Πίνακα απλά αφήστε το comment σας κάτω από το post του Διαγωνισμού στο Facebook, και πείτε μας «με ποιόν πίνακα θα στολίζατε το σαλόνι σας;» Την Ανθισμένη Αμυγδαλιά του Van Gogh, Τα Κάλαντα του Ν. Λύτρα, Το Ψάθινο Καπέλο του Ν. Λύτρα ή Την Γυναίκα με Ομπρέλα του C. Monet;

Ο νικητής θα βγει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του House of Art και θα ανακοινωθεί με post στην επίσημη σελίδα του House of Art.

Λήξη διαγωνισμού: 29/10/2017
Κλήρωση νικητών: 30/10/2017

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητο το comment/σχόλιο στο post του διαγωνισμού
• Η κλήρωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας woobox.com
• Από την κλήρωση θα προκύψουν 1 νικητής και 1 επιλαχών.
• Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοικοι νομού Κοζάνης.
• Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή στα προγράμματα της Σχολής.
• Για την παραλαβή του δώρου, ο τυχερός νικητής ή ο επιλαχών θα κληθούν να περάσουν από τον χώρο μας μετά από 15 ημερες από την ημέρα που θα ενημερωθούν. Τα δώρα δεν αποστέλλονται ταχυδρομικά.
• Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με το νικητή του διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος 5 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της κληρώσης, το πρόσωπο αυτό χάνει οριστικά το δικαίωμά του επί του σχετικού δώρου. Το σχετικό δώρο μεταφέρεται αυτόματα στον επιλαχόντα.
• To δώρο περιλαμβάνει: τον πίνακα που θα επιλέξετε σε υψηλής ανάλυσης ψηφιακή εκτύπωση επάνω σε βαμβακερό καμβά με τελάρο 3,5 cm. Η διάσταση του πίνακα θα είναι 50χ70 ή 60χ70 (ανάλογα το θέμα).

 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν, χωρίς καμία δέσμευση.
Παιδιά κάτω των 7 ετών γίνονται δεκτά με την συνοδεία κηδεμόνα.
Η διάρκεια συμμετοχής είναι περίπου μισή ώρα.
Για να συμμετέχετε πρέπει να κάνετε τηλεφωνική εγγραφή στο 6979759155, για να κανονιστεί η ώρα προσέλευσης.

 

Πορεία project από τα καλοκαιρινά τμήματα σκίτσου στο House of Art.
Από το μολύβι, στη σινική και στο χρώμα.

Η Μαύρη Χήρα είναι το κωδικό όνομα της Νατάσα Ρόμανοφ - Νάταλι Ράσμαν ενός φανταστικού χαρακτήρα, σούπερ ηρωίδας και μυστική πράκτορα στο Σύμπαν της Μάρβελ. Δημιουργημένη από τον συντάκτη και του σχεδιογράφου Σταν Λι, και του σεναριογράφου Ντον Ρίκο, και του καλλιτέχνη Ντον Χεκ, ο χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στο Tales of Suspence No. 52 (Απρίλιος 1964).

Η Μαύρη Χήρα είναι μέλος πολλών φανταστικών ομάδων της Μάρβελ όπως οι Κεραυνοί, οι Εκδικητές και οι Πρωταθλητές. Η Σκάρλετ Τζοχάνσον έπαιξε την Μαύρη Χήρα στις ταινίες Iron Man 2 (2010), Οι Εκδικητές (2012) και Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (2014).

christmas birdΣτα τμήματα Εικαστικών  και Ζωγραφικής γνωρίσαμε την λειτουργία της "μάσκας". Αποδόσαμε έτσι το χιόνι και τα φωτεινά σημεία στο θέμα μας.

Στα έργα χρησιμοποιήθηκε νερομπογιά.

Καλές Γιορτές σε όλους.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε παιδάκια Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στην Δωρεάν Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του House Of Art. Από τις 10:00 μέχρι τις 18:30, πάνω από 100 μαθητές μας επισκέφτηκαν και έφτιαξαν το δικό τους δεντράκι από περιοδικό και χρυσόσκονη. Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν και μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές δημιουργίας! Καλές Γιορτές σε όλους!

hoa portraitsΈργα μαθητών από τα καλοκαιρινά τμήματα αρχαρίων του Σεμιναρίου Ζωγραφικής διάρκειας 10 ωρών, κατά τον Σεπτέμβρη 2013. Τα πορτραίτα δουλεύτηκαν σε καμβά με ακρυλικά χρώματα.

Διδάχτηκαν: σχεδιασμός των αναλογιών του προσώπου, θεωρία ανάμειξης των χρωμάτων για την αποτύπωση του δέρματος, αποτύπωση όγκου, βάθους, γυαλάδας στο πρόσωπο, παλαίωση με βερνίκι κρακελέ και πατίνα με ελαιοχρώματα.

 siniki

    Στο τμήμα σκίτσου πραγματοποιήσαμε γνωρίσαμε τη σινική μελάνη, μια από τις αρχαιότερες μορφές ανεξίτηλης μελάνης η οποία πήρε το όνομά της από τους Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους και Κινέζους και περιέχει αιθάλη (καπνιά).

    Απεικονίζεται έργο του μαθητή Κωνσταντίνου Τσορτανίδη στα πλαίσια του project "γνωριμία πρώτων υλών σκιτσογράφου", το οποίο αποδίδει την κίνηση του νερού σε γυάλινο ποτήρι.

{Περισσότερες πληροφορίες}